U bent nu hier: Home » Oost-Vlaanderen » Gent

Juwelier Gent

Hieronder vindt u een overzicht van alle juweliers in Gent. Voor een overzicht van juweliers in de provincie Oost-Vlaanderen, ga naar juwelier Oost-Vlaanderen. Of ga naar direct contact met juweliers om via één e-mail in contact te komen met meerdere juweliers tegelijk.

1

Jewellerydesign Marie-Bénédicte

Eekhout 16, 9000 Gent (Oost-Vlaanderen)
Tel: 09 324 56 45, Fax: -, BTW-nr: -
Winkel & galerie voor hedendaagse juwelen.

De juwelen van Marie-Bénédicte zijn eigen creaties en worden in eigen atelier vervaardigd. Ieder stuk is handgemaakt.
Marie-Bénédicte heeft een ruim assortiment aan zeer betaalbare zilveren juwelen, maar in haar collectie vindt u ook meer exclusieve juwelen in goud met edelstenen en/of parels.
Marie-Bénédicte heeft een uitgebreide exclusieve en unieke collectie trouwringen of relatieringen die steeds op maat gemaakt worden.
Naast haar eigen collecties kunt u bij juweelontwerpster en goudsmid Marie-Bénédicte ook terecht voor transformaties en gepersonaliseerd ontwerp.
Diensten: trouwringen, verlovingsringen, juweelontwerp, maatwerk
Er wordt gewerkt op afspraak.
Sociale media:
Afbeelding › Jewellerydesign Marie-Bénédicte

Vanhoutteghem BVBA

Dampoortstraat 1, 9000 Gent (Oost-Vlaanderen)
Tel: 09/2352550, Fax: 09/2237819, BTW-nr: 0442570715
Juwelier Vanhoutteghem is de grootste juwelierszaak van Oost-Vlaanderen.
Zowel het uurwerken- als het juwelenaanbod is heel groot waardoor iedereen zijn gading vindt.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Vanhoutteghem BVBA

Heursel 1745

Langemunt 2, 9000 Gent (Oost-Vlaanderen)
Tel: 09/264.29.29, Fax: 09/264.29.28, BTW-nr: -
«Heursel», opgericht in 1745, de oudste Juwelierszaak van Europa.


De Heursel saga is een bijna legendarische familie saga die zich afspeelt gedurende verschillende generaties en over verschillende eeuwen. Terwijl “Sieraden Heursel” een lange geschiedenis begint in 1745, bestaat de oorspronkelijke hoek aan de Langemunt reeds sinds 1675. Heursel bevindt zich dus op deze legendarische site sedert meer dan 260 jaar.

Wat gebeurde er gedurende 70 jaar tussen 1675 en 1745?

Een beetje geschiedenis: in deze periode regeerde Lodewijk XV, koning van Frankrijk, over België en won de slag van Fontenoy in Henegouwen, wat België de status van afhankelijkheid van Frankrijk verleende.

De straatnaam "Langemunt" is geen toeval, want in de eerste plaats is ze zeer lang, maar bovendien werd er effectief “munt getikt” door het Franse staatsbedrijf, toenmalig eigenaar van de hoek Langemunt.

De goud- en zilverkronen, evenals het brons, werden op de hoek vervaardigd voor de hele Noord-Franse regio.

Deze locatie werd echter te klein en Frans Judocus Cappaert koos dit moment in 1745 om er zich te vestigen als juwelier–goudsmid. Het huis op de hoek heette toen "Conijnck van Spaignen” en Judocus besluit de 119m2 te kopen langs de Hoogpoort.

In 1818, koopt zijn broer Bernardus de 51m2 aan de zijde van de Langemunt.

In 1879 installeert Victor De Meester-Heursel zich er als goud- en zilversmid, een grootschalig fabrikant van juwelen. Een manufactuur is geboren.

In 1888 laat hij de zaak, die steeds meer aan belang wint, over aan zijn broer Jules Heursel-Duyvewaert, die in 1910 met een groep van juweliers De Unie van Professionele Horlogemakers Juweliers Gent opricht.

Op 13 augustus 1912 huwt de dochter Augusta Heursel met Jules De Waele en transformeert datzelfde jaar de zaak tot een oppervlakte van meer dan 180m2.

In 1929 neemt Jules Alexandre De Waele-Reysenaer de zaak over, verbouwt het pand in een revolutionaire stijl in 1936, en opnieuw in 1958 ter gelegenheid van de Wereldexpo te Brussel, waarbij de ingang wordt herzien met het oog op een harmonischer geheel van het gebouw.

In juni 1964 nemen hun zoon Jean en zijn vrouw Anne-Marie Ponsar de fakkel over. Consolideringwerken maken van het gebouw een duurzame plaats en bezorgen het een volledig nieuwe look.

In 1976, verwerft Jean De Waele de beroepstitel van Gegradueerd Gemmoloog. Zijn reputatie opent voor Heursel de deuren op internationaal niveau, maar ook tot de Belgische Vereniging van Deskundigen en Forensische Deskundigen. Jean De Waele bezit meer dan 3.500 dia's van insluitsels, een van de grootste collecties in Europa.

Zijne Majesteit de Koning van België erkent de verdiensten en de kwaliteiten van de familie Heursel door aan Jean De Waele en zijn vrouw in 1973 de Bronzen Medaille van Laureaat van de Arbeid te verlenen, in 1981 de Zilveren, en tenslotte de Gouden Medaille in 1990.

In 1977 begint een nieuwe fase: de oudste dochter van Jean en Anne-Marie, Carine De Waele, behaalt op haar beurt het kwalificatiediploma aan de “Association d’Orfèvre de Grande Bretagne”, en zorgt voor continuïteit van de Heursel dynastie tot de komst van haar broer Eric.

Eric De Waele neemt de zaak over in januari 1989, na het behalen van het diploma van Manager en Adviseur in Sieraden en Uurwerken te Lausanne (1984), evenals het diploma van Gegradueerd Gemmoloog aan de Hoge Raad voor Diamant (1990). In navolging van zijn voorgangers transformeert hij het pand binnen en buiten tot de actuele vormgeving: een harmonisch geheel tussen winkel en woonst. Dit droomhuis, waar zo veel gouden zweet heeft gevloeid, is een van de belangrijkste van het land en bezorgt de Langemunt en de volledige buurt de grootsheid van een plaats waar nog steeds goud en platina met de hand worden gesmeed.


"Heursel 1745” handhaaft zijn reputatie door zijn service en kwaliteit".

De manufactuur is gespecialiseerd in gepersonaliseerd maatwerk van
fijne juwelen, exclusief en met de hand vervaardigd.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Heursel 1745

1
Online casinoUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy